Malzemeler;
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
1 adet kuru soğan
5 - 6 demet taze soğan
Bol limon suyu, zeytinyağı
Tuz
Yapılışı;
Salçaları
sıcak suyla eriterek açın. Bulguru tuzla karıştırarak salçalı
suyla ıslatın ve ağzını kapatıp bulgurları şişmeye bırakın. Soğanları ve
maydanozları küçük küçük doğrayın. Doğradığınız tüm malzemeleri bulgura
ekleyin, limon suyu ve yağını da ekleyip iyice karıştırın.
Dilerseniz
küp doğranmış domates, nar ekşisi, kıvırcık, taze nane de ekleyebilir,
baharat olarak ise kimyon, karabiber ve kırmızı biber
kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder