Social Icons

Pages

14 Nisan 2013 Pazar

Kısır



Malzemeler;
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
1 adet kuru soğan
5 - 6 demet taze soğan
Bol limon suyu, zeytinyağı
Tuz

Yapılışı;
Salçaları sıcak suyla eriterek açın. Bulguru tuzla karıştırarak salçalı suyla ıslatın ve ağzını kapatıp bulgurları şişmeye bırakın. Soğanları ve maydanozları küçük küçük doğrayın. Doğradığınız tüm malzemeleri bulgura ekleyin, limon suyu ve yağını da ekleyip iyice karıştırın.  
Dilerseniz küp doğranmış domates, nar ekşisi, kıvırcık, taze nane de ekleyebilir, baharat olarak ise kimyon, karabiber ve kırmızı biber kullanabilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız